Katt eller hund, vad ska man välja?

För några dagar sedan hade jag en livlig diskussion med en bekant till mig. Vi sågs i bastun på badet och började prata husdjur. Hon hade just köpt en ny hund och undrade om inte jag också borde skaffa vovve snart.

För mig är det där med hund en möjlighet men jag tror faktiskt att jag är mer av en kattmänniska. Nu blir det ingen katt för jag tycker inte riktigt att jag bor på rätt sätt för det. Jag vet att folk utan trädgårdar och landsmiljö har katter men för mig blir det inte helt rätt. Även om jag tror på att vara utomhus så kan jag inte riktigt se mig själv tvingas ut på grund av att ett husdjur.

Om jag måste ha en katt eller en hund

Om jag måste välja en katt eller en hund just nu så blir det ändå en katt. Det går ju att installera en kattlucka även i en lägenhetsdörr. På så vis måste jag inte oroa mig för att katten lider när jag är på jobbet eller vill dra iväg en eftermiddag och kväll.

Kattvakter finns det ju alltid. Det är mycket lättare att hjälpa till med någon katt än att ta ut en hund och se till att den får all uppmärksamhet som jyckar kräver. Där är katten helt klart ett bättre val i mina tankar.

Men katten är förstås lite tråkig. Något jag tycker om med hundar är hur smarta de är. Man kan göra så himla mycket tillsammans. Så blir det ju inte med en kissemiss. Fast trots detta så blir det en katt för mig, om jag måste välja alltså!