Mitt drömbadrum har stora fönster och soffa!

Efter att ha städat många hem i Västerås så har jag också sett en massa badrum. En del är tråkiga. Faktiskt ganska många. Men det är också överraskande att se hur folk lyckas skapa oaser i sina hem trots att grundutförandet för badrummet är så trist.

Om vi tar vanliga hyreslägenheter och bostadsrätter så är ju badrummet för det mesta ett litet rum med badkar, toalett och ett handfat. Ibland är badrumsskåpet lite finare med skåp under handfatet men ofta är det av den äldre typen som är så ful och trist med spegeln som är en lucka.

I den här typen av badrum har jag sett kreativitet. Man har till exempel kaklat om badkaret i fina färger eller hängt in en växt. En gång såg jag en så cool målning på väggen bakom badkaret som gjorde att det såg ut att man hade vidunderlig utsikt från badet.

Jag vill ha utsikt i mitt badrum

Mitt drömbadrum har utsikt. Det har ett stort fönster som vetter ut mot en sjö och vildmark. Ett badrum där man ser att våren har kommit. Det här är som sagt ett dröm badrum! Jag har förnuvarande ingen sådan möjlighet. Inte ens ett landställe med den typen av utsikt.

Men jag tänker mig ett badrum som är som ett spa. Med en soffa där man kan sitta och läsa en bok medan en god vän badar. Eller kanske en bokhylla precis vid badkaret så att man lätt når de bästa böckerna då det bubbelbadas. Ni vet ju att jag tror på att vara utomhus och det här blir lite som att ha badrummet utomhus tack vare det stora fönstret.

Ett stort badrum är en dröm. Jag tänker mig en storlek som påminner om ett kombinerat kök och vardagsrum. Men om detta kommer att ske i verkligheten vete katten. Jag har det i baktanken men det är nog troligare att jag kommer att tapetsera min badrumsvägg med fototapet som visar ett motiv som påminner om min dröm.