Varför slutade du med städningen Joanna?

Det är många som har frågat mig varför jag inte längre driver Joannas Hemstäd och gör Västerås rent och fint. Jag tycker fortfarande om att städa och ibland hjälper jag folk med deras hem eller kontor. Men inte som tidigare och anledningen till det är enkel.

Jag fick helt enkelt väldigt stora problem med min rygg då jag jobbade med städningen. Jag hade särskilt problem med ont i ländryggen och det blev bara värre och värre. Det hjälpte inte med anställda för jag måste liksom själv vara där och peta och då blir det lätt för slitigt.

Städning sliter på kroppen

Det är ingen hemlighet att städning sliter på kroppen. Det finns till och med studier som visar hur pass mycket städningen sliter ner rygg, axlar och faktiskt också psyke. Ofta så klassas skadan som kan uppstå som belastningsskada men jag vill säga att det handlar om mycket mer än belastning.

När rengöringsmedel svider i ögonen och halsen

Jag var rätt så duktig på att bara använda bra rengöringsmedel som regel utan klor. Men det ska sägas att även naturligvänliga rengöringsmedel kan irritera slemhinnor. Jag hostade ofta efter att ha städat badrum och toaletter med syror av olika slag.

Detta går ju knappast att jämföra med att sitta och göra smycken av emalj eller annat där man aldrig måste komma när rengöringsskum!

Så för att konkludera det hela kan jag säga att jag fortsatt tycker om att städa. Jag putsar inte fönster med svinto och jag minimerar min användning av klorin. Detta är i mitt eget hem och någon enstaka gång för någon annan. Men min karriär inom städning fick sitt slut för att det blev för slitsamt och alldeles för jobbigt med alla medel jag ständigt andades in.