Ibland slår elskotern motorcykeln

Nu vet jag att vissa kommer att stöna och säga att jag inte vet vad jag pratar om. Men det gör jag faktiskt för jag kör ju både MC och elskoter.  Det fanns en tid då jag trodde att dånet från min motorcykel var det enda ljudet som kunde ge mig den där ojämförliga frihetsrusningen.

Vinden mot mitt ansikte, maskinens kraft som genomsyrade hela kroppen och den öppna vägen framför mig; det var symbolen för äventyr. Men sedan kom elektriska skotrar in i bilden och till min förvåning fann jag mig själv förtrollad av deras tysta sus.

Jag har faktiskt kommit fram till att det finns tillfällen då jag hellre står på plattan på min fantastiska elskoter hellre än att åka MC. Detta särskilt sedan jag köpte en bättre elscooter på rea som visade sig ha mycket mer kraft än vad jag hade kunnat tro.

Missförstå mig inte nu. Jag älskar fortfarande min motorcykel. Den har varit min lojala följeslagare genom otaliga äventyr. Men det är något med dessa elektriska skotrar som får mig att le, kanske till och med fnissa, varje gång jag åker en.

Jag ska förklara varför med följande punkter:

  • Enkel manövrerbarhet

Till skillnad från min rejäla motorcykel är en elektrisk skoter lätt, smidig och otroligt lätt att hantera. Oavsett om det är en trång parkeringsplats eller en trång gata, glider skotern genom utan ansträngning. Du får ju köra elskoter precis som cyklar! Eftersom jag tror på att vara utomhus så mycket som bara möjligt så känns detta väldigt viktigt. Det blir så lätt att ta sig ut.

  • The Silent Ride

Frånvaron av det välbekanta vrålet var konstigt till en början. Men snart började jag njuta av tystnaden. Det gjorde att jag kunde höra världen omkring mig – fåglarnas kvittrande, lekande barns skratt eller helt enkelt prasslet av löv. Det kändes som att jag var mer närvarande och i kontakt med min omgivning.

köra elskoter
Jag hör vad jag tänker!
  • Väldigt lite underhåll

Jag måste säga som det är, motorcyklar kräver en hel del underhåll. Med elektriska skotrar är det plug-and-play! Inga oljebyten, inga avgaskontroller. Bara ladda och kör. Jag behöver inte ens hålla på och putsa glasögon eftersom det inte behövs extra glasögon eller visir för att köra.

  • Miljövänlig

Som någon som alltid har tyckt om att vara utomhus så uppskattar jag det faktum att elektriska skotrar är utsläppsfria. Det känns bra att veta att jag gör ett litet bidrag till en renare planet.

köra året runt
Man kan ju hyra en spontant året runt!
  • Coolheten i elskoterkörning

Låt oss säga som det är – att se en medelålders kvinna som jag susa förbi på en snygg elskoter gör ofta åskådarna positivt överraskade. Det krossar stereotyper som den om varma och omsorgsfulla kvinnor och jag fullkomligt älskar det!

  • Perfekt för korta turer

För snabba ärenden eller korta stadsturer är skotern bästa valet ingen protest. Inget behov av tunga redskap, och parkering är ju hur enkelt som helst. Till och med när jag parkerar den lagligt.

  • Rolighetsaspekten

Kanske är det enkelheten i det hela, men att åka elscooter känns… lekfullt. Det påminner mig om min barndom. Det känns som att cykla utan att bry sig om något annat i världen.

Om jag ska sammanfatta det hela så kan jag säga att motorcyklar alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Men numera har elektriska skotrar hittat sin egen lilla vrå där i samma varma och omsorgsfulla hjärta.

Det handlar inte om att jämföra de två eller att välja det ena framför det andra. Det handlar om att omfamna glädjen var och en medför. Och tro mig, ibland kan det tysta suset från en elektrisk skoter vara lika spännande som dånet från en motorcykel. Prova det så kanske du blir lika förtrollad som jag har blivit!