Sugen på att skapa smycken i emalj

Jag längtar efter lite annorlunda smycken. Kommer ni ihåg mitt drömbadrum? Jag älskar mosaik, ljus och natur. Med emalj går det att skapa den här känslan för smycken som är helt personliga.

Jag tänker mig en kollektion som är både naturlig och annorlunda. Mina favoritfärger är ju brunt och svart. Fast för smycken tänker jag mig mer något som ett ansikte med glassfläckar. En massa glädje med andra ord.

Glaspärlor är också fina

Om jag får välja mellan ett halsband av glaspärlor som ser ut som godisar på en kedja och ett äkta halsband av silver så blir det glaspärlor. Jag tycker att glaskonsten i Sverige borde få mer utrymme. Var är alla konstnärer som kan göra dessa fantastiska smycken?

Idag har du några stora designnamn som står bakom alla smycken som inte är äkta. Men det finns ju så mycket spännande konst i vårt land och glas är en väg att gå. Jag vill ha mer glassmycken. Både i form av halsband och örhängen.

Med glas kan man använda färg och få till underbara former. Det är något som vi borde få se mer av tycker jag!

Emalj är något som jag klarar

Fast jag tänker alltså att jag kanske skulle göra lite egna smycken i emalj. Min gode vän Hasse jobbar på en skola i slöjden och har sagt att jag gärna får komma förbi. Han kan hjälpa mig med färg och form på metallstycken.

Ungarna i hans klass lär ju gapa när jag kliver in men det får gå an. Bara de inte skvallrar och det blir snack om att en medelålders MC-brutta har tagit slöjdlektioner i smyg!