Jag vill ha nyttigt godis men det är inte gott

Vikt har aldrig varit en stor sak för mig. Jag äter inte så mycket och rör väldigt mycket på mig så det blir aldrig tal om att jag får svårt att få på mig kläderna. Men det finns ju andra anledningar till att vilja äta nyttigt godis.

När jag tänker på nyttigt godis så får jag ångest. Jag har en mycket god väninna som gör nyttiga dadelbollar. De är inte goda! Jag hatar ju dadlar. Men det finns förstås andra nyttiga sötsaker som görs på honung och andra naturliga ingredienser.

Om det är något jag har lärt mig så är det att torkad frukt inte alls är nyttigt. Det tycks ju vara så att det som är sött på något vis inte är så bra för oss. Inte heller bullar och annat som görs på mjöl.

Men då kan man använda mjöl som görs av baljfrukter och frön. Inte heller gott tycker jag. Det här är verkligen ett problem. För mig är det äkta godis som smakar gott men det är ju något som inte alls är bra för hälsan. Både på kort sikt och på lång sikt.

Jag har alltså ett dilemma här som jag inte tror att jag är ensam om. Nyttigt godis är vägen jag vill gå men fy sjutton vad äckligt det är. Det ser heller inte lika fint ut som vanligt godis. När jag ska göra smycken av emalj tänker jag ta inspiration från vanliga karameller!

Jag tänker att jag kanske borde söka lite på Youtube för att se vad folk gör. Det finns eventuellt lösningar även för en tant som mig. Nog ska det väl ändå finnas nyttigt godis som är gott?